Fantezii

Categorii Poezie
Autor(i) Iosefina Schirger
Editura Sfântul Ierarh Nicolae
ISBN 978-606-30-2022-3
Anul publicării 2018
Nr. pagini 113
Format eBook Comercial
Nota 4.44 (172 voturi)
Acordă o notă

 

Am trăit absurd, la repezeală, ani în şir... Nu mai ştiu când am început să iubesc... Crezi că mai ştiu să aştept, să amân, să ascund? Făgăduisem să mă opresc cumva…

Eu te-am inventat. Nu te ȋncurca, nu ameţi, nu privi ȋnapoi! În ce an suntem? Goneşti de o mie de ani… La întoarcere îţi vei pune inima la loc, în a mea? Mă uit după tine… Este? Nu este? Apari să opreşti goana frunzelor? De ce toamna asta nu e totul destul? De nu te ajung, mă voi preface în cuvânt, culori, necunoscut. Totul cade, luceşte şi curge bătut în cuie… Pe tine ce te-ar face să plângi? Recunoşti fiecare formă de iubire pe care ţi-o dăruiesc?

Uneori mă înalţ până la tine. Scriu asta în loc să dorm... Când vei începe să crezi că trăieşti sensul iubirii abstract, o toamnă întreagă îţi va fi cald. De ce îmi bate inima înverşunat? De ce îţi astupi urechile cu aripa? Dacă ai fi existat, ţi-aş fi trimis cuvinte îmbrăţişate, concentrice, la întâmplare, din pat. Îmi poţi aduce un măr, un infinit şi nemurirea, doar respirând.

Ce importanţă are că eu nu sunt eu, că noaptea nu e noapte? M-am deprins să merg singură pe acoperiş şi pe apă. Nu mai cad de sus, nu mai visez că zbor, nu mai trec prin zid, nici prin poartă… Nu am să te las să-mi spargi vitrinele cu revelaţii, cu existenţa ta imaginară!

Într-o vreme îţi trimiteam cuvinte… să vă treziţi ȋmpreună...

Această toamnă nici nu ar fi trebuit să existe!  Aş putea ȋncăpea cu fructe, rădăcini, cu fluturi, corăbii, iarbă, mare, cer, dor de ducă, cu tot, ȋn mintea ta?

Ȋntâi ţi-am arătat cuvintele apoi stelele, grădina, mâinile, ochii, pielea, oasele, cerul, dorinţa…

Iubite de vânt, destrămat de cuvânt, crezi ȋn poveste? Nu te întoarce, ştii cine te strigă!

Risipă de sentimente şi vorbe rescrise, strânse ȋmpreună, reinventate, ȋntoarse din drum…

Cât nisip ȋntre noi şi chiar un munte! Fă-mă să uit şi fă-mă să adorm! Nu pari uşor de ȋntâlnit, de atins… Ȋţi voi topi inima şi fruntea de gheţar albastru, în felul meu. Dacă ar fi nevoie ai alerga, să-mi fie iarăşi cald? Nu vom mai fi niciodată ȋndeajuns de străini, de singuri…

Vom rămâne la fel cum suntem acum, ȋncurcaţi ȋn priviri, destrămaţi ca norii…

Când vreau să te văd, îmi imaginez; când vreau să vii, deschid cartea. Voiam doar să te impresionez… Înţelegi ce îndrăznesc? Nu ştiu de ce am putere asupra ta, de ce te transform în ceva semnificativ! De departe, ţie ţi-aş da fanteziile toate, la schimb!

Mai ştii de ce alergi? Cosmic, nu mai întreprind nimic. Aproape te-am ajuns… Va veni frigul şi ne vom întâlni. Cu ochii închişi vei şti. Unde să îmi las fanteziile, dacă nu la tine, la poartă?... Aş suna undeva să întreb: Mai există ceva? Sunt în stare să iubesc de departe, din senin, din cer, la-ntâmplare? Ai imaginaţia formelor concrete? Te îmbrăţişez fără a te deranja.

Ţipătul al cui să fi fost? Asta nu e calătoria mea şi nici eu nu sunt eu!

Recunoşti invizibilul, senzaţia purtată de vânt, cuvintele în care te caut, povestea din gând?

Pe tine cuvintele te iubesc la nesfârşit. Atracţia are un farmec inexplicabil.

Îţi pare numai că fugi cu drum cu tot, după ea! Adesea numim iubire o fantezie trecătoare.

Să nu mă uiţi în zăpadă visându-te!

În carte începe o altfel de lume, fără dimensiuni. Cuvântul e minunat: în el rămâne memoria, vibraţia, clipa, harul, visul, rătăcirea… Totul circulă. Când ne îndepărtăm, totul devine absenţă…Ce a rămas pe cer dintr-o stea? O mare de gânduri razna pot fi…

Nu e nevoie să îmi ridic privirea ca să te văd. Roagă-te să fim o spirală, un val, îmbrăţişaţi un timp, un ocean… După o vreme liniştea şi dragostea ajung să convieţuiască. Ȋncepem să ne iertăm greşelile, slăbiciunile, pasiunile. Leagă-te la ochi! Lasă inima să vadă! Trăieşte în felul tău, undeva, aiurea … Nu mă întreba dacă aud, dacă văd, dacă sunt... Aş putea să-ţi cer un val sărat, o ploaie? Amanetate-s la tine nesăbuinţele goale, impresii, încurajări, certuri şi toane.

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles